SunFlux Indbygningsspot

Bedste led indbygningsspot 2021

Bedste indbygningsspot for isolering

LED indbygningsspot tjener mange forskellige formål, men de har en primær fordel fremfor de gamle halogen spot vi kender, og det er varme udvikling. Årsagen er nemlig at LED ikke udvikler nær så meget varme som vi kender det fra traditionelle spots. Og derved kan du nemmere montere, eller sågar front montere et LED indbygningsspot ganske simpelt, da kravene til selve installationen ikke er nær så omfattende, grundet der ikke er den samme brandfare. 

 

Indbygningsspot halogen eller LED?

Lindbygningsspots for isoleringED indbygningsspots er generelt nemmere at have med at gøre end deres tilsvarende halogen-søstre. Som sagt er varmeudviklingen langt mindre og risikoen for, at indbygningsspottene sværter eller antænder byggematerialet omkring spotten er stort set ikke til stede.
Det betyder også, at disse spots kræver væsentlig mindre friplads over og omkring sig. Derfor kan de også monteres steder, hvor det ellers ikke ville muligt at sætte en traditionel halogenspot op. Det giver helt nye muligheder for at dekorere med lys og gør det nemt helt at skjule lyskilderne, så belysningen nærmest synes at opstå ud af ingenting.

 

Økonomien med spots i loftet

Derudover er der naturligvis økonomien. Du kan klare dig med et effektforbrug, der er 7 gange lavere end med en halogenpære. Det vil sige, at hvis du hidtil har brugt en 20 W halogen, kan du klare dig med en 3 W LED pære. Det er en besparelse, der virkelig kan mærkes på el-forbruget.
Samtidig er levetiden meget længere på en LED pære. Vi snakker ikke bare år! Ved normalt brug på gennemsnitlig 4-6 timer hver dag, kan en LED pære nemt fejre 10 års jubilæum i fatningen, før den siger farvel og tak. Det ville normalt kræve en 5-6 halogenpærer, for at kunne holde lys lige så længe.

 

Indbygningsspots med LED

Så en indbygningsspot med LED pærer er vejen frem – og faktisk behøver du ikke skifte andet end selve pæren. For i langt de fleste tilfælde kan du genbruge en eventuelt transformer og er der lysdæmper på spottet, er det heller ikke noget problem. Mange af vores LED spots kan lysdæmpes. Det står klart og tydelig i produktbeskrivelsen, både hvis den kan og hvis den ikke kan.
Farvetonen på lyset er stort set den samme som en halogenspot, men lyset virker kraftigere og mere konstant. Du slipper også for UV og IR stråling, der oftest er en ”sidegevinst” ved halogenpærer og – hvis pæren ikke er udstyret med UV-filter – er med til at misfarve de ting, der belyses.
Endelig slipper du for at udlede tungmetaller til miljøet, når du langt om længe kasserer LED pæren. For i modsætning til halogen-pæren, indeholder LED pæren ikke kviksølv eller andre tungmetaller.

 

Lavt energiforbrug

Det lavere energiforbrug er også med til at sænke udslippet af CO2 og sparer naturen for en masse kulstøv og andre giftige stoffer. Kul er nemlig stadig den mest almindelige energikilde til el-produktion. Så med en indbygningsspot med LED pærer får du en meget grønnere og miljørigtig løsning på bundlinjen – og sparer en masse penge i hele pærens levetid.

 

Sådan virker LED spots

De forskellige modeller af Indbygningsspot som der sælges er både til 230v, og 12v, hvilket gør at de kan tilsluttes alle tænkelige installationer. De fås lige leds i mange forskellige styrker, og du kan endda få dem i flere forskellige farver alt efter behov. Du vælger blot hvilken løsning du søger.

 

LED spots direkte i isolering

Det er bedst og billigt med 230V indbygningsspots som tilsluttes 230VAC direkte,  de er desuden godkendt til at sidde i tæt loft med isoleringen og dampspære.

Vælg LED spots som er godkendt til montering direkte i isoleringen (Rockwool) og brandtbart materiale – så undgår du at spilde penge og tid på opsætning af fx safebokse.

 

Alternativt kan du også vælge en designer pendel nedhængt fra loftet.

 

Andre spots